Monipuoliset työtehtävät ja hyvä työilmapiiri jäävät Markille mieleen

|

Mark Kirjanen on syksyllä 2022 valmistunut sosionomi, joka on viimeisen vajaan puolen vuoden ajan toiminut Kouvolan Asunnoilla asukaskoordinaattorin sijaisena. Aika on mennyt Markin mukaan nopeasti. Pesti päättyy syyskuun loppuun, joten kyselimme hieman Markin tunnelmia tästä työrupeamasta.

Mikä toi sinut Kouvolan Asunnoille? 

Haettavan asukaskoordinaattorin työnkuva oli kiinnostava.

Mitä tehtäviisi kuului?

Tehtäviini on kuulunut asumisneuvonnan ja asiakaspalvelun eri tehtävät.

Asukaskoordinaattorina olen päässyt auttamaan asukkaita erilaisissa elämäntilanteissa ja järjestämään erilaisia tapahtumia, kuten asukaskahveja, asukaskokouksia ja asukastoimikuntien retkiä. Asukaskoordinaattorin tehtävänä on olla asukkaiden tukena; esimerkiksi puuttua taloissa ilmeneviin asumishäiriöihin ja neuvoa myös vuokranmaksuasioissa.

Olen lisäksi auttanut asiakaspalvelussa: käynyt läpi hakemuksia, sopimuksia ja irtisanomisia, sekä varannut asukkaille saunavuoroja ja autopaikkoja.

Mikä oli parasta? Mikä yllätti? 

Työyhteisö ja työilmapiiri on ollut parasta. Myös työn joustavuus ja erilaisuus, vaihtelevat työpäivät. Jokainen asukas ja asia on hyvin yksilökohtainen.

Lisäksi yllätti se, kuinka työ on lyhyessä ajassa kasvattanut omaa ammatillista osaamista.

Mihin seuraavaksi?

Etsin sosionomin töitä aikuissosiaalityön tai lastensuojelun puolelta. Toisaalta työ Kouvolan Asunnoilla on herättänyt kiinnostuksen vastaavanlaisesta sosiaalityöstä kiinteistöalalla.

Miten rentoudut vapaa-ajallasi? 

Kuuntelemalla musiikkia ja lukemalla kirjoja.

Mitä koti sinulle merkitsee? 

Turvallisuutta ja yksityisyyttä.