Omaa väkeä: kesätyöntekijät ahkeroivat

|

Toni Sampo työskenteli kesän Kouvolan Asuntojen asiakaspalvelussa ja Iiro Vähätiitto isännöintiin liittyvissä tehtävissä. Tässä miesten tunnelmia ja kokemuksia kesätöistä.

”Mukavia kohtaamisia ja vaihtelevia työpäiviä, joihin oli aina mukava herätä”  

Espoosta Kouvolaan liiketalouden opintojen takia muuttanut Toni Sampo, 24 v., työskenteli kesän Kouvolan Asuntojen toimistolla asiakaspalvelutehtävissä. Kiinteistöalasta kiinnostuneen Tonin tapasi puhelimen ja sähköpostin lisäksi kesällä toimistolta.  

Mitä tehtäviisi kuului? 

– Tehtäviini kuului asiakaspalvelu puhelimitse, sähköpostitse sekä fyysisesti toimistolla. Kyseinen tehtävä on sisältänyt vuokrasopimusten laatimista, irtisanomisten vastaanottamista, sekä esimerkiksi vikailmoitusten kirjaamista järjestelmäämme. 

Mikä toi sinut Kouvolan Asuntoihin, miksi hait kesätöihin tänne? 

– Minut sai hakemaan kesätöihin Kouvolan Asuntoihin opintojen aikana kasvanut kiinnostus kiinteistöalaa kohtaan, sekä mielekkään kuuloinen ilmoitus kyseisestä työpaikasta. 

Mikä oli parasta? Mikä yllätti? 

– Parasta on meidän mahtavat asukkaat, jotka tekevät jokaisesta työpäivästä erilaisen. Yllätyksiä tarjoili työn paikoittainen hektisyys, mutta myös loistava työporukka, joka yhdessä asukkaiden kanssa varmisti sen, että jokaiseen työpäivään on ollut ilo herätä. 

Mihin seuraavaksi?  

– Tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä toistaiseksi töiden suhteen avoinna, mutta syyskuussa jatkuvat kolmannen vuoden opinnot Xamkin Kouvolan kampuksella tuovat taas sisältöä arkeen. 

Miten rentoudut? 

– Rentoudun useimmiten harrastamalla kevyttä liikuntaa sekä kuuntelemalla hyvää musiikkia. Myös viikonloput kavereiden kera mökillä ovat olleet isossa roolissa siinä, että lomaa ei ole tänä kesänä tarvittu päivääkään. 

Mitä koti sinulle merkitsee?  

– Koti merkitsee minulle paikkaa, jossa voi unohtaa arjen kiireet ja keskittyä itselle mieluisiin asioihin. Omassa kodissa on parasta tietynlainen vapaus tehdä esimerkiksi juuri sitä ruokaa mitä tahtoo, tai kuunnella juuri sitä musiikkia mikä saa hyvälle tuulelle.   

”Monipuolisia isännöintiin liittyviä tehtäviä ja kannustava, rento työilmapiiri”

Kouvolalainen rakennustekniikan opiskelija Iiro Vähätiitto, 28 v., työskenteli kesän Kouvolan Asuntojen rakennuttamis- ja ylläpitoyksikössä. Puhelimen tai sähköpostien lisäksi hänet saattoi kesän aikana nähdä myös asuntotarkastuksilla tai kohdekäynneillä.

Mitä tehtäviisi kuului?  

– Tänä kesänä olen päässyt tekemään todella paljon itselle täysin uusia hommia! Työhön kuului teknisten isännöitsijöiden lomittamista, asuntotarkastuksia, asuntojen ja kohteiden remontin tarpeen arviointia, työselosteiden laatimista urakoitsijoille ja yhteistyökumppaneille, korjaustöiden valvontaa, työmaakäyntejä, kiinteistönhuollon työnohjausta ja laadunvalvontaa sekä asukkaiden korjaus- ja huoltopyyntöjen käsittelyä. 

Mikä toi sinut Kouvolan Asuntoihin, miksi hait kesätöihin tänne? 

– Kuulin keväällä opettajaltani, että Kouvolan Asunnot hakee kesätyöntekijää Xamkin oppilaiden keskuudesta. Työnkuva kuulosti mielenkiintoiselta, monipuoliselta ja omaan opiskelualaani sopivalta, joten päätin hakea paikkaa. 

Mikä oli parasta? Mikä yllätti? 

– Parasta tässä työssä oli ehdottomasti Kouvolan Asuntojen tiivis ja hyvähenkinen työporukka. Heiltä on saanut apua ja tukea melko hankaliltakin tuntuvissa asioissa. Toimistolle on aamuisin mukava tulla, kun tietää että kaikki tulevat toimeen keskenään ja täällä voi olla rennosti oma itsensä. Asuntotarkastuksia tehdessä yllätyin, miten paljon hienoja ja kotoisia asuntoja meillä on ympäri Kouvolaa. 

Mihin seuraavaksi?  

– Aion jatkaa opiskelua Xamkissa. Toinen vuosi rakennustekniikan opintoja pyörähtää käyntiin syksyllä Kotkan kampuksella. 

Miten rentoudut? 

– Rakastan konemusiikin tekemistä. Siinä luovuus pääsee valloilleen ja parhaimmillaan se on erittäin rentouttavaa. Lisäksi rentoudun mökkeilemällä ja kotona oleskelemalla. 

Mitä koti sinulle merkitsee? 

– Koti on minulle paikka, jossa olen iloinen ja rentoutunut. Se on paikka, jossa koen olevani turvassa ja jossa nukun yöni hyvin.