Omaa väkeä: rakennuttamisen projektipäällikkö Santtu Eloranta

|

Santtu Eloranta aloitti Kouvolan Asuntojen rakennuttamisen projektipäällikkönä joulukuun puolessa välissä. Kysyntää hyvälle työntekijälle olisi ollut pääkaupunkiseudullakin, mutta useista työtarjouksista kieltäytynyt Santtu haluaa pysyä perheensä kanssa Kouvolassa.

Mitä tehtäviisi kuuluu?

– Tehtäviini kuuluu rakennuttaminen ja rakennuttamisen kehittäminen. Vastuualueeseen kuuluu uudistuotanto sekä korjausrakentamien.

Mikä toi sinut alalle?

– Ensimmäiset kosketukset rakennusalalle olen saanut jo 14-vuotiaana kesätöissä työmaan ”lautapoikana”. Myös ”sukurasitteen” johdosta rakennusala oli melkein valmiiksi päätetty puolestani. Olen suvussani nyt neljännessä polvessa rakentaja.  Siitä se ajatus sitten lähti ja joka kesä siitä eteenpäin tuli hakeuduttua rakennustyömaille töihin. Lukion jälkeen jäinkin vakituisesti raksalle töihin vajaaksi kahdeksi vuodeksi, ennen kuin hakeuduin insinööriopintojen pariin. Opiskelujen ohella tein työnjohtajan töitä työmaalla ja sitä kautta suuntauduin tuotannon puolelle. Sille tielle olen jäänyt ja ala kiehtoo päivä päivältä enemmän.

Mikä työssä on parasta? Mikä haastavinta?

– Parasta on monipuolisuus ja Kouvolan alueen kehittäminen vuokra-asuntotoimen osalta. Olen paljasjalkainen kouvolalainen ja rakkaus kotiseutua kohtaan on vahva. Mielenkiinnolla myös odotan tulevia suurempia kehityshankkeita.

Miten rentoudut? 

– Mielen tuulettaminen on henkisen hyvinvoinnin kannalta tärkeää. Perhe tulee tietenkin ensimmäisenä. Perheeseeni kuuluu vaimo, alle vuoden ikäinen tytär sekä 7-vuotias Welsh corgi pembroke. Kesäisin pelaan golfia ja talvisin lajeiksi vaihtuu sulkapallo sekä viime aikoina muoti-ilmiöksi noussut padel. Jääkiekkoa pelasin n. 20 vuotta, joten se on edelleen lähellä sydäntä ja sitä tulee seurattua aktiivisesti.

Mitä koti sinulle merkitsee?

– Koti merkitsee minulle paikkaa, jonne on mukava mennä milloin tahansa ja paikkaa, jossa voi rentoutua. Koti sai myös uuden merkityksen viime vuonna, koska saimme valmiiksi ensimmäisen oman itse rakennetun kotimme ja perheeseemme syntyi esikoinen. Tykkään siivota ja hoitaa kotia ahkerasti, jotta kaikki viihtyisivät mahdollisimman hyvin. Vaimo saa hoitaa sisustamisen!