Omaa väkeä: Rikun kesä teknisten isännöitsijöiden apuna

|

Riku Hellsten on ahkeroinut tämän kesän Kouvolan Asuntojen teknisten isännöitsijöiden apuna rakennuttamis- ja ylläpitoyksikössä. Riku on kotoisin Hämeenlinnasta, mutta asuu rakennustekniikan insinööriopintojen myötä Kotkassa. Alla Riku kertoo itsestään lisää ja siitä, mitä kaikkea kesään Kouvolan Asunnoilla on sisältynyt.

Mitä tehtäviisi on kesän aikana kuulunut?

Tänä kesänä olen päässyt tekemään todella paljon itselle täysin uusia ja mahtavia hommia. Työhön kuului teknisten isännöitsijöiden lomittamista, asuntotarkastuksia, asuntojen ja kohteiden remontin tarpeen arviointia, työselosteiden laatimista urakoitsijoille ja yhteistyökumppaneille, työmaakäyntejä, kiinteistönhuollon työnohjausta ja laadunvalvontaa sekä asukkaiden korjaus- ja huoltopyyntöjen käsittelyä.

Mikä toi sinut Kouvolan Asuntoihin, miksi hait kesätöihin tänne?

Keväällä minun koulutusvastaavani välitti minulle sähköpostissa Kouvolan asuntojen kesätyöpaikkailmoituksen ja paikka herätti välittömästi mielenkiintoni työn monipuolisuuden takia sekä mahdollisuudesta päästä tutustumaan teknisen isännöitsijän tehtäviin.

Mikä oli parasta? Mikä yllätti?

Ehdottomasti parasta oli hyvähenkinen ja kannustava Kouvolan asuntojen työporukka, joilta ei tarvinnut epäröidä kysyä apua tilanteessa kuin tilanteessa sekä mahtava huomata kuinka ammattitaitoista porukkaa on täällä töissä sekä kuinka paljon itse oppi tekemällä ja kuuntelemalla. Huomasin myös yllättyneeni, kuinka paljon eri asioita voi kuulua teknisen isännöitsijän tehtäviin. Toki unohtamatta mahtavia Kouvolan asuntojen asukkaita joiden kanssa oli ilo keskustella sekä auttaa erilaisissa ongelmatilanteissa.

Mihin seuraavaksi?

Opiskeluni jatkuvat syksyllä Xamk Kotkan kampuksella normaaliin tapaan, jossa toinen vuosi rakennustekniikan opintoja lähtee minulta käyntiin syksyllä.

Miten rentoudut?

Tykkään käydä kuntosalissa nostelemassa rautaa sekä nyt varsinkin kesäisin olen käynyt frisbeegolffaamassa. Pidän myös itseäni jonkin asteisena jalkapallon suurkuluttajana, jota tykkään seurata aktiivisesti penkkiurheilun muodossa ja mahdollisuuksien mukaan myöskin ihan pelata.

Mitä koti sinulle merkitsee? 

Koti on tietysti pyhä paikka, missä rentoudutaan aina työ-tai koulupäivän päätteeksi ja unohdetaan arjen kiireet