Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Kouvolaan!

Kouvolan Asunnoilla on Kouvolassa neljä opiskelijataloa. Opiskelija-asunnot ovat pääasiassa 2 tai 3 hengen kalustamattomia soluasuntoja. Kalustetut asunnot on varattu ensisijaisesti ulkomaalaisille opiskelijoille.

Soluasunnossa jokaisella asukkaalla on oma lukittava huone. Keittiö ja kylpyhuone ovat yhteisiä tiloja. Vuokrattavissa on myös perheasuntoja, jotka on tarkoitettu pariskunnille ja lapsiperheille. Pariskunnasta toisen pitää olla opiskelija.

Opiskelija-asunnossa asuminen on helppoa. Vuokraan sisältyy vesi, sähkö ja internet-yhteys. Lisäksi asukkaiden käytössä on ilmainen pesutupa sekä yleinen saunavuoro.

Opiskelija-asuntoja voivat hakea kaikki Kouvolassa peruskoulun jälkeisiä opintoja suorittavat opiskelijat. Opiskelija-asuntoihin ei ole varsinaista hakuaikaa, vaan niihin on ns. jatkuva haku. Asuntoa haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Voit tehdä hakemuksen heti, kun opiskelupaikka varmistuu.

Hakemus on voimassa 3 kk, minkä jälkeen se on uusittava, jos haluaa jatkaa vielä hakua.

Lisätietoja voit kysyä puh. 020 615 8911 tai opiskelija-asunnot(a)kouvolanasunnot.fi

Kesävuokraus

Kesäisin opiskelija-asuntoja vuokrataan myös muille kuin opiskelijoille, kuten esim. kesätyöntekijöille. Asunnot vuokrataan pääsääntöisesti kalustamattomina. Kesäasukkaan vuokrasopimus on määräaikainen.

Asuntoa voi hakea täyttämällä sähköisen hakulomakkeen. 

Lisätietoja saa Kouvolan Asunnot Oy:n toimistosta, puh. 020 615 8911 tai opiskelija-asunnot(a)kouvolanasunnot.fi

Asumisopas

Asumisoppaassa on kerrottu opiskelija-asunnossa asumisesta tarkemmin.

Asukasvalinnat

Asukasvalinnat opiskelija-asuntoihin tehdään pääsääntöisesti hakemusten saapumisjärjestyksessä. Lukukauden alussa etusijalla ovat kuitenkin ulkopaikkakuntalaiset opintonsa aloittavat opiskelijat.

Asukkaaksi valituille lähetämme asuntotarjoukset. Syksyllä asuntoa tarvitseville pyrimme ilmoittamaan valinnasta heinäkuun loppuun mennessä.

Vakuus

Vakuus on soluasunnoissa 300 e ja perheasunnoissa 600 e. Vakuus on maksettava asuntotarjouksessa mainituin tiedoin. Kuitti maksetusta vakuusmaksusta on esitettävä ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

Vuokrasopimus

Vuokrasopimus tehdään yleensä toistaiseksi voimassa olevaksi. Se allekirjoitetaan toimistossamme ennen asuntoon muuttoa. Jäljennös opiskelutodistuksesta tai oppilaitoksen hyväksymisilmoituksesta on toimitettava vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä. Samalla luovutetaan asunnon avain.

Lemmikit

Lemmikkejä voi pitää ainoastaan perheasunnoissa (ei soluasunnoissa).

Asunnonvaihto

Asunnonvaihto on mahdollista perustelluin syin. Vaihdosta perimme 100 euron vaihtomaksun.

Lue ohjeet huolellisesti ja ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Opiskelija-asunnon irtisanominen

Huoneiston vuokrasopimus irtisanotaan aina kirjallisesti irtisanomisilmoituksella tai sähköisesti pankkitunnusten avulla. Irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi, ja vuokrasopimus päättyy irtisanomista seuraavan kuukauden lopussa. Perheasunnoissa irtisanomisilmoituksen allekirjoittavat henkilöt, joiden nimiin vuokrasopimus on tehty.

Sähköinen irtisanomisilmoitus (aukeaa uuteen välilehteen) (HUOM! Vaatii tunnistautumisen mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla)

Poismuuttaminen ja muuttosiivous

Kun muutat pois, tee muuttosiivous huolellisesti. Siivoa huoneesi ja asunnon yhteiset tilat siten, että uusi asukas voi muuttaa asuntoon siivoamatta. Tyhjennä asunnosta ja varastoista kaikki omat tavarasi. Muista siivota myös parveke.

Muuton päätteeksi avaimet tulee palauttaa Kouvolan Asuntojen toimistolle. Asunnon avaimet tarkastetaan sopimuksen päättymisen jälkeen tehtävän muuttotarkastuksen yhteydessä.  Tarkastuksessa todetaan asunnon kunto ja siisteys. Mikäli muuttosiivous on tehty puutteellisesti, pidätämme siivouskulut vakuusmaksustasi tai laskutamme ne erikseen.

Vakuusmaksun palautamme kuukauden kuluessa vuokrasopimuksen päättymispäivästä, jos asunto on hyvässä kunnossa, avaimet on palautettu ajallaan ja kaikki vuokrat sekä muut maksut on maksettu.