Tahtiallianssi etenee aikataulussaan

|

Ensimmäistä kertaa Kouvolan Asuntojen peruskorjaushankkeessa käytetään tahtiaikataulua. Rakennusurakkaa on nyt takana noin kolmasosa koko suunnitellusta ajasta. Viialankatu 5:ssa tunnelmat työmaalla ovat varsin luottavaiset.

Urakoitsijoiden tahtipalaverissa käydään viikoittain läpi tilannekatsaus siitä, pysytäänkö työmaalla tahtiaikataulussa. Kunkin urakoitsijatahon työryhmän vastuuhenkilön mukaan tahtiallianssiin liitettyjen odotusten mukaiset hyödyt ovat jo nähtävissä: työnteko eri osapuolten kesken on sujuvaa, eikä urakan etenemiseen ole tullut turhia esteitä.

Tahtiaikataulua hallinnoidaan ja seurataan Mestamaster-ohjelman avulla, johon työryhmien edustajat kirjaavat tahdin aloituksen, esteet ja valmistumisen. Työmaan vastaava työnjohtaja käyttää ohjelmaa tietokoneella ja työryhmien vastuuhenkilöt puhelimella sovelluksen kautta. Sovelluksen käyttö on otettu hyvin vastaan työntekijöiden puolelta.

– Jos jotakin poikkeamia onkin tullut eteen, on ne vielä toistaiseksi pystytty luovimaan urakoitsijoiden kesken niin, että työt etenevät yllättävistä viivästyksistä, kuten materiaalitoimitusten myöhästymisestä, huolimatta, kertoo työmaan vastaavan työnjohtajan apuna toimiva Janita Vanhatalo.

Kylpyhuoneiden laatoitukset ja muiden pintojen pohjatyöt huoneistoissa alkavat olla tehtynä. Urakka valmistuu kerros kerrokselta ja syyskuussa pääsemme viettämään A-rappuun avointen ovien päivää, jolloin asunnot ovat asiakkaiden nähtävillä. Katso lisätietoja kohteesta täältä.