Uutta keskustan vuokra-asuntotarjontaan – Halkotorinkujan rakennustöitä valmistellaan

|

Kouvolan Asuntojen rakennushanke Halkotorinkujalla etenee. Suunnitellun uudiskohteen rakennuslupahakemus on kaupungin teknisen lautakunnan lupajaoston asialistalla 14.6.2023. Alueen rasitteiden siirtotyöt ovat jo käynnissä.

Vuoden 2022 aikana valmistellun ja kilpailutetun hankkeen urakoitsijaksi on valittu Skanska Talonrakennus. Kesän aikana rakennustöitä valmistellaan niin, että elementtirungon pystytys voidaan aloittaa. Rakennustyöt jatkuvat läpi talven. Hankkeen edetessä suunnitellun aikataulun mukaisesti, on kohde muuttovalmis vuoden 2024 loppupuolella.

7-kerroksinen ja 64 asuntoa kattava vuokratalo toteutetaan vastaamaan nykyaikaisen asumisen vaatimuksia ja kestävää kehitystä tukevilla rakennusmateriaaleilla. Kohteen esteettisyyteen panostetaan niin julkisivujen kuin huoneistojen sisutuksenkin osalta. Tilaratkaisut soveltuvat yhä paremmin nykyajan monitarpeiseen ja tarvittaessa esteettömään asumiseen. Asuntojen koot vaihtelevat aina 30 m² yksiöstä 56,5 m² kolmioon.

Halkotorinkujan asunnot tulevat haettaviksi vuoden 2024 puolella. Julkaisemme kohteesta listätietoja Kouvolan Asuntojen nettisivuilla syksyllä 2023.