Vedenkäyttöä kohtuullistamalla kohti kestävää asumista

|

Kouvolan Asunnot haastaa asukkaansa vedensäästötalkoisiin. Vedenkulutuksen vähentäminen pienentää niin vedestä kuin lämpöenergiasta aiheutuvia kustannuksia, jotka puolestaan vaikuttavat asumiskustannuksiin. Vedensäästökampanjalla edistetään kestävää asumista ja energiatehokkuutta.

Tarvitsemme vedensäästötalkoisiin jokaisen asukkaan panosta. Vedenkulutukseen pystyy oleellisesti vaikuttamaan omilla käyttötottumuksilla. Yhden talouden säästötoimet voivat tuntua mitättömiltä, mutta kun teemme toimenpiteitä yhdessä, voidaan aikaansaada vaikuttaviakin säästöjä. Huomiota kannattaa kiinnittää erityisesti lämpimän veden käyttöön, sillä se on monta kertaa kalliimpaa kuin kylmä vesi.

Kouvolan Asuntojen vedenkulutus on n. 145 litraa/asukas/vuorokausi. Tällä hetkellä vedenkäyttö sisältyy pääsääntöisesti kaikkien huoneistojemme vuokraan, poislukien peruskorjatut kohteet, joissa on huoneistokohtaiset vesimittarit. Omaa vedenkulutusta tarkkailemalla ja säännöstelemällä voit omalta osaltasi vaikuttaa asumiskustannuksiin nyt ja tulevaisuudessa.

Lue Motivan vedensäästövinkit

Vedensäästötärpit arkeen:

  • Älä juoksuta vettä turhaan esim. tiskatessa, suihkussa tai hampaita pestessä
  • Suosi astianpesukonetta tiskaamisen sijaan (jos mahdollista), vältä turhaa astioiden esipesua ennen koneeseen laittoa
  • Käsin tiskatessa pese astiat seisovassa vedessä, älä juoksevan veden alla
  • Pese vain täysiä koneellisia pyykkiä ja astioita
  • Laske tarvitsemasi vesi hanasta pienellä paineella
  • Tarkkaile vesikalusteita: teethän mahdollisista vuodoista heti vikailmoituksen

Vedensäästökampanja 1.7.2022-30.6.2023

Seuraamme kaikkien talojemme vedenkulutusta vuoden ajan neljännesvuosittain. Kampanjan lopuksi palkitsemme kaksi (2) taloa:

  1. talon, jossa vedenkulutusta on vähennetty eniten henkilöä kohden
  2. talon, jossa vettä on kulutettu vähiten henkilöä kohden

Voittajatalojen asukkaat palkitaan ravintolalahjakortilla. Palkintoon ovat oikeutettuja voittajataloissa koko kampanja-ajan yhtäjaksoisesti asuneet asukkaat.

Kaikki Kouvolan Asuntojen vuokratalot osallistuvat kampanjaan ja vedenkulutuksen seurantaan automaattisesti.