Vedensäästökampanjalla taloudellisia ja ympäristöystävällisiä vaikutuksia

|
Kouvolan Asuntojen vedensäästökampanjalla asukkaita kannustetaan vastuulliseen vedenkulutukseen, jolla on sekä taloudellisia että ympäristön kannalta tärkeitä vaikutuksia. Edellinen vedensäästökampanja toteutettiin 1.7.2022-30.6.2023. Järkevien vedenkäyttötottumusten ylläpitämiseksi uusi vedensäästökampanja julistettiin alkaneeksi 1.9.2023 vuoden seurantajaksolla.

Kouvolan Asuntojen vedensäästökampanjalla asukkaita kannustetaan vastuulliseen vedenkulutukseen, jolla on sekä taloudellisia että ympäristön kannalta tärkeitä vaikutuksia. Edellinen vedensäästökampanja toteutettiin 1.7.2022-30.6.2023. Vastuullisten vedenkäyttötottumusten ylläpitämiseksi julistettiin uusi vedensäästökampanja alkavaksi 1.9.2023 vuoden seurantajaksolla.

Veden käytön vähenemisen seurauksena lämpimän veden tuottamiseen ja jäteveden käsittelyyn kuluu vähemmän energiaa, mikä pienentää energiakustannuksia ja vaikuttaa asumiskustannuksiin. Lämpimän käyttöveden osuus on keskimäärin 30–40 % kulutetusta lämmitysenergiasta. Vedenkulutusta seuraamalla ja järkeviin vedenkäyttötottumuksiin kannustamalla edistetään kestävää asumista ja energiatehokkuutta.

Aikavälillä 1.9.-30.11.2023
talot, joissa vedenkulutusta on vähennetty eniten henkilöä kohden:

  1. Pyrytie 1
  2. Mäyränkorventie 3
  3. Anjalanraitti 7

talot, joissa vettä on kulutettu vähiten henkilöä kohden:

  1. Purankuja 2
  2. Urheilijantie 2 a
  3. Pyrytie 1

Seuraamme kaikkien talojemme vedenkulutusta vuoden ajan neljännesvuosittain. Kampanjan lopuksi palkitsemme kaksi taloa edellä mainituissa kategorioissa. Voittajatalojen asukkaat palkitaan ravintolalahjakortilla. Palkintoon ovat oikeutettuja voittajataloissa koko kampanja-ajan yhtäjaksoisesti asuneet asukkaat. Kaikki Kouvolan Asuntojen vuokratalot osallistuvat kampanjaan ja vedenkulutuksen seurantaan automaattisesti.