Vuokranmaksu

Vuokranmaksua varten asukas saa vuokralaskun muuttaessaan asuntoon. Vuokranmaksun eräpäivä on kuukauden 5. päivä.

Vuokraa maksettaessa tulee käyttää viitenumeroa, joka pysyy samana joka kuukausi. Vuokran voi maksaa myös e-laskuna tai suoramaksuna. E-laskusopimuksen voi tehdä omassa verkkopankissa ja suoramaksusopimuksen pankissa. Sopimuksessa tunnisteena käytetään vuokranmaksun viitenumeroa. Vuokrasopimuksen mukaista eräpäivää ei voi muuttaa.

Mahdolliset sauna- ja autopaikkamaksut
maksetaan vuokranmaksun yhteydessä. Kiinteistöissä, joissa on erillinen vedenkulutuksen seuranta, vesimaksut laskutetaan kolmen kuukauden välein toteutuneen mukaan.

Vuosittaisen vuokrantarkistuksen yhteydessä asukkaalle lähetetään uusi vuokralasku. Mahdollisesta vuokrankorotuksesta ilmoitetaan asukkaalle kirjallisesti vähintään kaksi kuukautta ennen uuden vuokran voimaantuloa.

Vuokranmaksusta tulee huolehtia ajallaan. Maksuvaikeuksissa on tärkeää ottaa yhteyttä
vuokravalvontaan ja keskustella, miten tilanteessa voi toimia. Myöhästyneestä vuokrasta peritään viivästyskorkoa, joka laskutetaan kahdesti vuodessa. Maksukehotukseen lisätään lain sallima perintäkulu.

Tarkista Kelalta onko sinulla mahdollisuus saada tukea asumiskustannuksiin: Kela, asumisen tuet (linkki aukeaa uuteen välilehteen). Kouvolan Asuntojen käytössä on sähköinen tiedonsiirto Kelan kanssa, jonka ansiosta asumistukiasioissa sinun ei tarvitse erikseen toimittaa Kelaan asumista koskevia liitteitä.

Vuokrasopimus voidaan purkaa maksamattomien vuokrien vuoksi. Tarvittaessa maksamattomat vuokrat peritään asukkaalta oikeusteitse.

Asukassivujen Oma talous -osiosta löydät vuokranmaksuusi liittyvät tiedot.

Kouvolan Asuntojen vuokravalvonta palvelee kaikissa vuokrien laskutukseen ja maksamiseen liittyvissä asioissa:
puh. 020 615 8914 tai vuokravalvonta(a)kouvolanasunnot.fi