Yhteisten tilojen käyttö

20.11.2023

Porraskäytävä

Pelastuslain mukaan porraskäytävissä ei saa säilyttää tavaroita. Käytäville jätetyt tavarat poistetaan ja siitä aiheutuneet kustannukset laskutetaan tavaroiden omistajalta.

Kiinteistön vahingoittamisesta yhtiö perii täysimääräisen vahingonkorvauksen vahingon aiheuttajalta.

Varastot

Taloissa on ulkoiluvälineille kuten polkupyörille omat säilytystilat. Joissakin taloissa lastenvaunuille ja mopoille on omat varastonsa. Varastotiloissa ei saa säilyttää palavia nesteitä kuten bensiiniä tai kaasupulloja eikä polttomoottorilla varustettuja laitteita kuten skoottereita tai mopoja.

Jokaiselle asunnolle on oma erillinen huoneistokohtainen irtainvarasto. Varastokopin lukon hankkii asukas itse. Omaa irtainvarastoa ei saa luovuttaa toisen käyttöön. Varastojen käytävillä ei saa säilyttää mitään tavaraa. Käytäville jätetyt tavarat poistetaan ja siitä aiheutuneet kustannukset laskutetaan tavaroiden omistajalta.

Pesutupa ja kuivaushuone

Useissa taloissa on asukkaiden käytössä oleva pesutupa ja kuivaushuone, joiden käyttö on asukkaille ilmaista. Pesutupaa ja kuivaushuonetta saa käyttää kello 7–22. Pesutupa on tarkoitettu talon asukkaiden pyykin pesuun. Mattojen pesu tavallisissa pesukoneissa ja lattioilla on kielletty. Pesutupa on siivottava käytön jälkeen. Ohjeet pesutuvan käytöstä löytyvät pesutuvan seinältä.

Kuivaushuone on tarkoitettu ensisijaisesti pesutuvassa pestylle pyykille. Kuiva pyykki on haettava pois mahdollisimman pian.

Tupakointi

Asunnossa ja yhteisissä tiloissa ei saa tupakoida. Tupakointi on kielletty myös rakennuksen sisäänkäyntien ja ilmanottoaukkojen läheisyydessä, lasten leikkialueilla ja yhteisillä parvekkeilla. Huoneiston parvekkeella tupakoidessa on huomioitava, ettei siitä aiheudu haittaa muille asukkaille.

Savuttomissa kiinteistöissä tupakointi on kielletty kaikissa kiinteistön sisä- ja ulkotiloissa, ellei tupakointipaikkaa ole erikseen osoitettu.

Sauna

Saunavuoro varataan asiakaspalvelusta puh. 020 615 8900. Saunavuorosta peritään maksu, joka maksetaan vuokranmaksun yhteydessä. Saunavuorot on tarkoitettu talon asukkaiden käyttöön omalla varatulla vuorolla.

  • Puhdas sauna on tärkeä kaikille käyttäjille. Käytä lauteilla laudeliinaa.
  • Huolehdi, että saunatilat ovat siistissä kunnossa vuorosi jälkeen.
  • Vie mukanasi hajuhaittaa aiheuttavat roskat kuten vaipat.
  • Älä kastele löylyhuoneen seiniä ja käytä vettä säästäväisesti.

Piha-alue

Siisti piha ja asuinympäristö lisäävät viihtyisyyttä. Luhti- ja rivitalojen asuntopihojen/terassien kunnosta, siisteydestä ja nurmikonleikkuusta huolehtii asukas itse.

Lintujen ja eläinten ruokkiminen kiinteistön alueella ei ole sallittu. Alueella ei myöskään saa pestä eikä korjata autoja.

Kerhohuone

Kerhohuoneiden käytöstä sekä järjestyksestä huolehtii yleensä talon asukastoimikunta.

Pysäköinti

Autopaikat on tarkoitettu liikennekäytössä olevien autojen pysäköintiä varten. Autopaikka varataan asiakaspalvelusta puh. 020 615 8900. Jos paikkoja on vapaana, voi huoneistolla olla useampia autopaikkoja. Ylimääräisestä paikasta joutuu kuitenkin luopumaan, mikäli autopaikkaa tarvitsee asukas, jolla ei paikkaa ole. Kaikki tolppapaikat ovat maksullisia paikkoja. Autopaikkamaksu maksetaan vuokranmaksun yhteydessä.

Autot tulee pitää pysäköintialueella niille varatuilla paikoilla. Joissakin taloissa on pysäköinninvalvonta ja väärin pysäköinnistä seuraa valvontamaksu. Vieraspaikat ovat asukkaiden vieraille lyhytaikaiseen pysäköintiin. Asukkaan on ohjattava myös vieraitaan pysäköimään autot oikein.

Autolämmityspistorasia on tarkoitettu vain auton moottorinlämmitintä varten. Kotelon kansi on pidettävä lukittuna eikä lämmitysjohtoa saa jättää roikkumaan tolpasta käytön jälkeen. Autolämmityspistorasiaa ei saa käyttää sähkö- tai hybridiauton lataamiseen.