Asumishäiriöt

Monenlaiset äänet kuuluvat normaaliin asumiseen ja elämiseen, eikä asukkailta voi vaatia täyttä hiljaisuutta. Esimerkiksi lapsen itku tai suihkussa käynti yöaikaan ovat normaaleja asumisen ääniä. Hiljaisuusaika taloissa on kello 22–7, jolloin on huomioitava naapurit ja pienennettävä äänenvoimakkuutta.

Talossa ilmenevistä häiriöistä tulee tehdä häiriöilmoitus, jonka voi täyttää Kouvolan Asuntojen nettisivuilla. Ilmoitus tarvitaan pääsääntöisesti kahdelta eri asunnossa asuvalta henkilöltä.

Ilmoituksen perusteella vuokranantaja selvittää tilannetta ja ryhtyy tarvittaessa huoneenvuokralain mukaisiin toimenpiteisiin. Jos häiriöt ovat vähäisiä ja lyhytaikaisia tai jos häiriöistä on ilmoittanut ainoastaan yksi asukas, toimenpiteisiin ei voida ryhtyä. Mikäli häiriöt jatkuvat, tulee asiasta tehdä uusi ilmoitus vuokranantajalle. Häiriöilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti.

Vartiointipalvelu

Joissakin taloissa on vartiointipalvelu rauhallisen asumisen varmistamiseksi. Häiriötilanteissa voi soittaa vartiointiliikkeen päivystysnumeroon. Vartiointiliikkeen yhteystiedot löytyvät talon ilmoitustaululta. Vartijan käynnistä vuokranantaja saa tapahtumailmoituksen.

Mikäli häiriön takia paikalle täytyy soittaa poliisit, tulee asukkaan tehdä asiasta myös häiriöilmoitus vuokranantajalle. Muutoin vuokranantaja ei saa tietoa poliisin käynnistä.

Ota yhteyttä

Lisätietoja voit kysyä Kouvolan Asuntojen asukaskoordinaattoreilta:
asumisneuvonta(a)kouvolanasunnot.fi ja
puh. 020 615 8904 tai 020 615 8007