Hakijalle

Kuka voi hakea asuntoa Kouvolan Asunnoilta?

Kuka tahansa voi hakea asuntoa Kouvolan Asunnoilta. Hakijoiden luottotiedot tarkastetaan ja vuokranmaksukyky pyritään varmistamaan. Asunnon saantia voi vaikeuttaa hakijan aikaisemmat asumishäiriöt (myös toisella vuokranantajalla), kuten häätö, huomautukset ja vuokravelat.

Etusijalla ovat hakijat, joilla on työ- tai opiskelupaikka Kouvolassa tai muu sosiaalinen syy asunnon tarpeeseen.

Miten asuntoa haetaan?

Teemme asukasvalinnat aina asuntohakemusten perusteella. Aloita asunnon hakeminen täyttämällä asuntohakemus. Asuntohakemus ei velvoita hakijaa mihinkään, mutta sen täyttämällä hakijalle voidaan tarjota hänen hakukriteereitään vastaavaa asuntoa.

Asuntoja pääsee katsomaan vain asuntohakemuksen täyttäneet. Täytäthän hakemuksen huolellisesti, sillä siten varmistat, että olet mukana asukasvalinoissamme.

Toimi näin:

1) Asuntohakemus

Täytä asuntohakemus huolellisesti ja odota yhteydenottoamme. Asuntohakemus on voimassa 3 kuukautta kerrallaan. Hakemuksen uusiminen, muokkaaminen tai poistaminen onnistuu ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

2) Asuntotarjous

Kun sinulle sopiva asunto vapautuu, saat asuntotarjouksen sähköpostiin tai postitse, ja ilmoitamme siitä myös tekstiviestillä. Laitathan hakemukselle ajan tasalla olevat yhteystietosi.

3) Asuntoon tutustuminen

Kun olet saanut asuntotarjouksen, käythän tutustumassa asuntoon tarjouksen voimassaoloaikana. Asuntotarjouksessa ohjeistamme, kuinka asuntoon pääsee tutustumaan.

4) Asuntotarjouksen hyväksyminen

Ilmoita asuntotarjouksessa mainitun voimassaoloajan puitteissa, otatko asunnon vastaan. Mikäli emme saa vastausta määräaikaan mennessä, tarjoamme asuntoa seuraavalle hakijalle ja hakemuksesi vanhenee. Ilmoitathan siis, vaikka et ottaisi asuntoa vastaan, jotta hakemuksesi pysyy voimassa ja voimme tarjota sinulle toista asuntoa.

Kuinka nopeasti asuntohakemukset käsitellään?

Käsittelemme asuntohakemukset pääsääntöisesti 2 arkipäivän kuluessa. Olemme hakijaan yhteydessä heti, kun meillä on tarjota sopiva asunto.

Joskus samaan kohteeseen voi olla useampi hakija tai meillä ei välttämättä ole tarjota hakemuksella olevia kriteereitä vastaavaa vapaana olevaa asuntoa. Näin ollen asuntotarjousta/yhteydenottoa voi joutua odottamaan.

Valitettavasti meillä ei ole tällä hetkellä mahdollista ilmoittaa erikseen hakijoille, joihin asukasvalintamme ei kohdistu tai jos hakijalle ei juuri sillä hetkellä ole tarjota vapaata asuntoa.

Hyvä tietää

  • Emme käsittele puutteellisesti täytettyjä hakemuksia
  • Tarkastamme hakijan luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä
  • Hakijan asumistaustan tulee olla rikkeetön, esimerkiksi vuokravelka tai häätö toiselta vuokranantajalta voivat vaikeuttaa asunnon saantia meillä
  • Etusijalla ovat hakijat, joilla on työ- tai opiskelupaikka Kouvolassa tai muu sosiaalinen syy asunnon tarpeeseen

Asunnon vaihto

Asuntoa on mahdollista vaihtaa elämäntilanteen, kuten terveydentilan, perhekoon tai taloudellisen tilanteen muuttuessa. Kouvolan Asuntojen sisäistä asunnonvaihtoa haetaan täyttämällä asuntohakemus.

Asunnonvaihdon myöntämisperusteita ovat:

  • terveydelliset syyt (hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärintodistus)
  • perhekoon muuttuessa asunto on liian pieni tai suuri
  • taloudellisen tilanteen muuttuessa asunto on liian kallis

Pääsääntöisesti asukkaan on asuttava yksi (1) vuosi nykyisessä asunnossa ennen kuin vaihto on mahdollista, poikkeuksena edellä mainitut syyt. Ennen asunnonvaihtoa nykyinen asunto tarkastetaan asunnon kunnon toteamiseksi.

Vakuusmaksut ovat asuntokohtaisia. Vakuusmaksu uuteen asuntoon tulee olla maksettuna ennen vuokrasopimuksen tekemistä. Vanha vakuusmaksu palautetaan, mikäli asunnon velvoitteet on hoidettu, lopullisen muuttotarkastuksen jälkeen.