Opiskelija-asunnoissa asuminen

20.11.2023

Soluasuntoon muutto

Yleensä asunto on tarkastettu ennen uuden asukkaan muuttoa. Taloon muutettaessa asukkaan on myös itse tarkastettava asunto. Asunnossa havaitut viat on ilmoitettava heti vikailmoitusnumeroon 020 615 8952.

Soluasuntoon muutettaessa on asukkaiden sovittava keskenään ”pelisäännöt”, jotta yhteiset tilat pysyvät kunnossa ja siisteinä. Koska soluasunto on kaikkien osapuolten koti, on otettava huomioon myös solun muut asukkaat. Lisäksi on muistettava, että soluhuone on tarkoitettu yhdelle henkilölle – soluasunnon vuokralaiselle. Esimerkiksi sukulainen, kaveri tai seurustelukumppani ei voi siinä asua.

Solu on yhteisö, jossa pelisäännöt luodaan yhdessä. Vastuu yhteisestä asunnosta perustuu yhteisvastuuperiaatteelle. Tämä tarkoittaa, että jokaisella solun asukkaalla on vastuu asunnon hoidosta. Toisten laiminlyönnit eivät oikeuta laiminlyömään omia velvollisuuksia yhteisissä asioissa.

Asunnon hoitamisesta ja siivoamisesta löytyy ohjeita oppaan kohdasta Asunnon hoitaminen.

Tupakointi soluhuoneistossa on ehdottomasti kielletty. Parvekkeella tupakoivien on hankittava astia tupakantumpeille.

Soluasunnoissa ei voi pitää lemmikkejä. Perheasunnoissa lemmikit on sallittuja.

Opiskelija-asunnoissa pesutuvan käyttö, vesi, sähkö ja lämmitys sekä Internet-yhteys sisältyvät vuokraan!

Internet-yhteys opiskelija-asunnossa

Vuokraan sisältyy Elisan nettiyhteys 25/10M, joka on valmiiksi kytketty asuntoihin. Internet-yhteyttä varten tarvitaan oma VDSL2-modeemi. Tykkitie 7 -talossa internet-yhteys toimii suoralla kytkennällä asunnon datapistokkeeseen, langatonta yhteyttä varten tarvitaan oma modeemi. Mikäli yhteys ei toimi, tulee olla yhteydessä Elisan asiakaspalveluun. Lisämaksusta voi myös tilata suurempia nopeuksia.

Opiskelija-asunnon vaihto

Opiskelijoiden asunnonvaihto on mahdollista perustelluin syin. Vaihdosta peritään 100 euron vaihtomaksu. Soluasuntoihin asutetaan lähes poikkeuksetta vain samaa sukupuolta olevia asukkaita. Vaihtoa haetaan täyttämällä asuntohakemus osoitteessa www.kouvolanasunnot.fi tai asiakaspalvelussa.

Soluasunnon yhteisten tilojen siivousohjeet

• Puhdista liesi, uuni ja työtasot heti ruuanvalmistuksen jälkeen. Huom! Kun valmistat ruokaa uunissa, muista käyttää leivinpaperia.

• Tiskaa omat astiasi ruokailun jälkeen.

• Sulata jääkaapin pakastelokero tai jääkaappipakastin säännöllisesti. Jääkertymä voi aiheuttaa kannen rikkoutumisen ja vaikuttaa jääkaapin kylmyyteen.

• Imuroi ja pyyhi lattiat kostealla viikoittain.

• Puhdista wc/kylpyhuoneen kalusteet kerran viikossa.

• Puhdista lattiakaivo säännöllisesti.

• Lajittele jätteet ja vie ne pihalla oleviin jäteastioihin.

• Palauta tyhjät pullot ja tölkit kauppaan.

Varastovuokraus

Mikäli opiskelija lähtee kesäksi pois, mutta haluaa palata samaan asuntoon taas syksyllä, on huoneisto mahdollista jättää varastovuokraukseen touko-elokuun välisenä aikana. Varastovuokra on puolet normaalista kuukausivuokrasta. Varastovuokraukseksi lasketaan vain täydet kalenterikuukaudet, eli jos esim. palaat asuntoosi kuukauden 15. päivä, joudut maksamaan täyden vuokran siltä kuukaudelta.

Opiskelija voi jättää tavaransa lukittuun huoneeseen ja huoneiston avaimet tulee palauttaa poissaolon ajaksi Kouvolan Asunnoille. Opiskelijan on mahdollista käydä asunnolla varastovuokrauksen aikana esimerkiksi hakemassa tavaroita, mutta avaimet tulee palauttaa saman päivän kuluessa.