Asuinturvallisuus

Varmistamme asukkaidemme asuinturvallisuuden erilaisilla toimenpiteillä. Kiinteistöjen kunto, teknisten järjestelmien toimivuus, kiinteistönhuolto ja siivous sekä erilaiset asuinturvallisuuteen liittyvät asiat vaativat jatkuvaa seurantaa ja huolenpitoa.

Väestönsuojat

Väestönsuojiimme liittyvät tarkastukset/huollot kuuluvat kiinteistönhuollon huoltotöihin ja niitä tehdään huoltokalenteriin merkityn aikataulun mukaisesti. Perusteellisemmat tarkastukset ja laitteiden päivitykset tehdään erikseen kiinteistön rakennusajankohdan mukaisesti. Määräaikaistarkastukset suoritetaan määräajoin valtuutetun tarkastajan toimesta. Väestönsuojissa on lain vaatimat laitteet ja varusteet, ei ruokatarvikkeita.

Tekniset isännöitsijämme sekä huoltokumppanimme ovat suorittaneet Kaakkois-Suomen Pelastusalanliiton järjestämän väestönsuojanhoitajan koulutukseen.

HUOM. Kaikissa kiinteistöissämme ei ole väestönsuojia vaan vain niissä, joihin laki on sen velvoittanut rakentamaan.

Katso tästä yleisten väestönsuojien sijainnit Kouvolassa (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Paloturvallisuus

Olemme asentaneet kaikkiin huoneistoihimme litiumakulla varustetut palovaroittimet. Jos palovaroittimessa on vikaa, ota yhteyttä vikailmoitusnumeroon puh. 020 615 8952.

Asukkaan vastuulla on testata palovaroittimen toiminta säännöllisesti. Vuoden 2010 jälkeen peruskorjatuissa ja rakennetuissa taloissa on verkkovirralla toimivat palovaroittimet.

Paloturvallisuussyistä parvekkeella grillaaminen ja roihukynttilöiden polttaminen on kielletty. Älä koskaan jätä kynttilää palamaan valvomatta ja käytä kynttilöiden alla vain palamattomia alustoja. Muista myös, että tupakointi vuoteessa ja vaatteiden kuivattaminen saunassa ovat paloturvallisuusriskejä.

Paloturvallisuusmääräykset kieltävät tavaroiden säilyttämisen porraskäytävissä, varastojen käytävillä ja muilla kulkureiteillä. Palo-ovet on pidettävä aina suljettuina.

Pelastustiet

Hälytysajoneuvoille tarkoitetut pelastustiet on pidettävä ajokelpoisina ja esteettöminä. Pelastustielle ei saa pysäköidä ajoneuvoja eikä asettaa muutakaan estettä. Hälytysajoneuvojen on päästävä tarvittaessa liikkumaan esteettä alueella.

Paloturvallisuustarkastukset

Lisäksi teetämme kiinteistöihimme säännöllisesti paloturvallisuuden riskitarkastukset. Paloturvallisuuden riskistarkastus on ainutlaatuinen arviointimenetelmä, jossa Safetumin asiantuntija mittaa 175 osa-aluetta kattavan kiinteistön turvallisuusindeksin. Kiinteistöistä kartoitetaan mahdollisia riskejä, tarkastetaan piha-alueiden turvallisuus, kalusteet ja yleiset tilat sekä opasteet teknisiin tiloihin.

Kouvolan Asunnot teettää tarkastukset parin vuoden välein ja tekee aina tarkastuksista saatavien raporttien pohjalta suositellut korjaavat toimenpiteet. Tarkastukset eivät kuulu lakisääteisiin toimenpiteisiin, vaan ovat osa omaa asumisturvallisuuden hallintaamme.

Turvallisuuskävelyt

Järjestämme sovitusti asukkaiden toiveesta taloilla turvallisuuskävelyjä. Turvallisuuskävelyn tarkoituksena on yhdessä asukkaiden kanssa kartoittaa paloturvallisuuteen liittyviä tekijöitä talossa sekä tuoda esiin asukkaiden havaintoja niihin liittyen.

Sopiaksesi turvallisuuskävelyistä, ole yhteydessä asukaskoordinaattoreihimme: asumisneuvonta(a)kouvolanasunnot.fi