Koplan pelaajat viihtyvät Viialankadulla – kesäasunto on etenkin paikka palautumiselle

|

Kouvolan Asunnot on tehnyt jo useamman vuoden ajan yhteistyötä Kouvolan Pallonlyöjien kanssa. Yhteistyön ytimessä on ollut tarjota muualta Kouvolaan tuleville pelaajille sopivat asunnot kauden ajaksi. Tänä kesänä jälleen useampi pelaaja asuu Kouvolan Asuntojen asunnoissa. Kolme heistä on asettunut keväällä valmistuneeseen perusparannuskohteeseen Eskolanmäessä.

Teemu Nikkanen, Valtteri Hämäläinen ja Juha Korhonen ovat kaikki asuneet aiemminkin Kouvolan Asuntojen asunnoissa. Vaikka heidän edellisvuosien asunnoissakaan ei ole ollut varsinaisesti mitään vikaa, niin asunnot Viialankadulla saavat miehiltä kommentit asuntojen ”upgreidaamisesta”, eli tason nostamisesta. Ihmekös tuo, sillä asunnot ovat uudenveroisia.

Kouvolasta lähtöisin oleva Valtteri muistelee, ettei Eskolanmäki ole aina ollut se houkuttelevin asuinalue. Nyt lyhyen asuinkokemuksen jälkeen voinee kuitenkin todeta, että alue on rauhoittunut: öisin ei kuulu meteliä eikä naapurihäiriöitä ole ollut. Rauhallinen asuinympäristö on välttämätön, sillä hyvät (joskus pelireissujen takia lyhyeksikin jäävät) yöunet ovat palautumisen kannalta ensisijaisen tärkeitä pelaajille. Kauden aikana heidän on annettava niin treeneissä kuin pelikentällä parastaan ja palautuminen tapahtuu nimenomaan kesän väliaikaisessa kodissa.

Pelaajien arki kulkee pitkälti päivätöiden, treenien ja pelien luomissa sykleissä, eikä vapaa-aikaa juuri jää. Valtteri kiittelee erityisesti talossa toimivaa kuituyhteyttä, joka mahdollistaa sujuvan etätyöskentelyn päivisin kotoa käsin. Kahvitauolla hän on käynyt pallottelemassa Viialankadun pihapiiriin kuuluvalla koripallokentällä.

Viialankadun asukkaille suunnattuja yhteiskäyttötiloja pelaajat eivät ole ehtineet hyödyntää – vaikka esimerkiksi kuntosalin varustetaso heidät yllättikin. Treeninsä he tekevät pääsääntöisesti muun joukkueen kanssa KSS Energia Areenan tarjoamissa puitteissa.

Kouvolan Asunnot toivottaa koko Koplan joukkueelle hyvää loppukautta!

Teksti: Mari Martikainen