Kapulanvaihto vuokraustoiminnan ja asiakaspalvelun tiimissä

|

Kouvolan Asuntojen vuokraustoiminnan ja asiakaspalvelun pitkäaikainen ja pidetty yksikönpäällikkö Riitta Järvinen jää parhaillaan käynnissä olevan lomansa jälkeen ansaituille eläkepäiville. Riitan saappaisiin on hiljattain astunut Sarianne Järveläinen.

Seuraajansa perehdyttämisen lomassa Riitan kalenteri täyttyi alkuvuodesta vielä viimeisistä hallitus- ja yhtiökokouksista, mutta maaliskuussa oli kapulanvaihdon aika. Jäte- ja kierrätysalalta tulleelle Sariannelle uudessa toimialassa on ollut paljon opittavaa. Riitan mukaan asuntojen vuokrauksen toimiala on muuttunut paljon 40 vuodessa.

– Aloitin aikanaan työurani asiakaspalvelusta. Silloin asiakkaita kohdattiin enemmän toimistolla. Vuosien varrella tapaamiset ovat siirtyneet puhelimeen ja nettiin.

Asiakkaista on Riitan mukaan tullut myös vaativampia. Hänestä on kuitenkin hyvä, että asukkaat pitävät puoliaan ja tuovat ilmi, mitä haluavat. Kouvolan Asuntojen asiakaspalvelun kehittämiseen ja asiakaskokemuksen parantamiseen tullaankin keskittymään enemmissä määrin.

–  Tärkein tehtävämme on tarjota asiakkaalle oikeanlainen asunto. Tavoitteenamme on olla kaikille varteenotettava vaihtoehto vuokra-asuntomarkkinoilla, Sarianne kiteyttää.

Riitan mukaan parasta työssä ovat olleet ihanat ihmiset, eikä hän muistele huonoja kokemuksia, vaikka niitäkin on matkan varrelle sattunut.

– Meillä on todella hienot asukkaat, joiden kanssa olen saanut olla tekemisissä. Se on paras palkinto tästä työstä. Tuntuu hyvältä jäädä eläkkeelle, kun asiat ovat Sariannen hyvissä käsissä.


  • Riitta Järvinen
  • Asunut 50 vuotta Kuusankoskella
  • Tehnyt melkein 40 vuoden työuransa vuokraustoiminnan parissa, ennen vuoden 2010 fuusiota Kuusankosken vuokrataloyhtiöllä
  • Eläkkeen alkaessa muuttaa takaisin synnyinseudulleen, Hämeenlinnan kupeeseen. Siellä odottaa isovanhempien rakentama sukutalo, jonka myötä luvassa on paljon pihanhoitoa ja remontointia.

”Eläkkeellä aion
nauttia kulttuurista,
käydä teatterissa
ja elokuvissa.
Myös matkoille voin
jatkossa lähteä oman
aikatauluni mukaisesti.”
– Riitta

”Sen lisäksi, että uudessa toimialassa on paljon opittavaa, tämä on ensimmäinen työtehtäväni esimiesroolissa.
Innolla otan asiakaspalvelun ja vuokraustoiminnan kehittämistehtävät vastaan yhdessä hyvän ja osaavan tiimin kanssa.”
– Sarianne

  • Sarianne Järveläinen
  • Tuotantotalouden diplomi-insinööri
  • Asuu Valkealassa, kotoisin Kuusankoskelta
  • Perheeseen kuuluu mies ja 2- ja 5-vuotiaat pojat
  • Aloitti tehtävässään Kouvolan Asunnoilla vuokraustoiminnan ja asiakaspalvelun yksikönpäällikkönä tammikuussa

Teksti: Mari Martikainen