Taidetta Voikkaalla

|

Voikkaalla tyhjäksi jääneet, aikaisemmin kampaamona ja pesulana toimineet liiketilat täyttyivät kesän ja syksyn aikana taidetoiminnasta. Yhteisnäyttely Sielunpesu on avoinna vielä ke 28.9. klo 12–16 ja to-pe 29.–30.9. klo 12–18 osoitteessa Voikkaantie 8. Tiloja ja tapahtumaa tukee Taiteen edistämiskeskus.

Taidetoimintaa Voikkaan kohteessa koordinoi taiteilija-tuottaja Meri Hietala (kuvassa). Meri on monitaiteilija, joka toteuttaa mm. performanssi-, ääni-, maalaus-, ja ympäristötaidetta. Vesi on ollut hänen töissään teemana jo vuosia. Kun Meri luki lehdestä tyhjistä liiketiloista, hänelle syntyi ajatus äänitaideteoksesta, jossa voisi hyödyntää vanhan pesulan pesukoneita. Katoavat, niin sanotusti uhanalaiset äänimaisemat, herättävät taiteilijan innostuksen. Näin yhteistyö Kouvolan Asuntojen kanssa sai alkunsa.

Syyskuun alussa taidekesä huipentui kaksipäiväiseen ääni- ja performanssitaidetapahtumaan, jossa nähtiin ja kuultiin viikonlopun aikana jopa toistakymmentä taiteilijaa. Lisäksi syyskuun ajan Wirta pop up-taidetilassa on ollut nähtävillä yhteistaidenäyttely ”Sielunpesu”, jonka taiteilijat ovat: Jane Hughes, Aino Johansson, Tuulia Kasonen, Kaisla Kyyhkynen, Maippi Ketola & Harri Vähänissi, Maija Kivi, Sisko Pajari, Hanna Peräkylä, Jonne Pitkänen, Anniina Salo ja Ville Viinikainen.

Teksti: Mari Martikainen